2008. október 4., szombat

A szent tehenek es majmok megusszak ...

Most nem tudok kepeket feltenni, pedig de jok keszultek ma. Kicsit frusztralt ugyan, hogy nehogy mar mindig a gepert kapkodjak, meg nem is akarok olyan kis japan turista lenni a nagyvarosban, de azert nahat megis... Olyan pillanatok, emberek, arcok, szinek, erzesek vesznek bennunket korul, hogy muszaj, akarok raktarozni beloluk boven, kezzel foghato formaban is.

Ma atkoltoztunk (igy ekezet sem lesz mar wifi hijan..), megneztuk a Durbar Square-t es a Monkey Temple-t, ami hamar kiderult, hogy miert is monkey temple az, na vajon...majd mutatok kepeket. Mas dimenzio is volt az is nagyon, onnan fentrol nezni le a nagy Kathmandura. Kozben figyelni a sarkanyeregetos nepali fiatalokat. Vannak sokan, versenyeznek. Orom nezni hogy tudnak orulni a sikeruknek. :)

Enikovel csodajo erzekunk van megtalalni a turistamentes utvonalakat, mar erzesbol megy. :) Igy egyfolytaban vegyulunk, figyelunk, beszelgetunk, orulunk. :) Hihetetlen amugy, hogy ezeken a savmentes rendszertelen utakon egymas hegyen hatan kozlekedo jarmuvek es allatok kozott jarva kelve sem serult meg meg senki. Csak ugy kapkodjuk mi is magunkat oda, ahova kell... Erzi azt hamar az ember.

El is felejtettem irni, hogy itt iszonyat hoseg van. Ma ugy volt vagy 35 fok, izzadtunk is, ahogy kell. De orultunk azert, hogy legalabb igy edzesben tudjuk magunkat tartani, hamar a kajaval nem megy... Nekunk nagyon bejon ez a nepali konyha. Vegetarianusoknak ez egy kanaan. Ugy bannak a zoldsegekkel, hogy csak na, pont meg ropog kicsit, de mar fott is, es mindezt olyan incsiklandozo szoszokkal es fuszerekkel kombinaljak, hogy jaj de jol tud esni nekunk. Szoval a jol beigert hasmenesnek meg atallasos fogyasnak meg se hire se hamva... :)

Mar nagyon keszul itt minden es mindenki a nagy kozelgo unnepre, "dasain"-nak hivjak es ez a legfontosabb hindu unnepuk, ilyenkor feje tetejere all a varos, diszitenek, piros porral meg kendovel boritanak be mindent meg mindenki megy a csaladjahoz meg videkre meg minden... Nem derult meg ki nekem pontosan, hogy mirol is szol, de azt mar peldaul tudom, hogy nagy allat-felaldozasok lesznek itt, amiktol kicsit rettegek azert. Az allatvedo vega lelkem azert fog itt csunyakat latni meg erezni. Dehat jol van, igy van biztos rendjen. A teheneknek peldaul, akik ugye szent allatok itt peldaul biztos nem kell aggodniuk. Olyan bekesen jonnek-mennek gazdatlanul az utcakat szelve, hogy hm. Kobor kutyak is vannak boven, na de kobor tehenek?!?... A majmokrol a Monkey Temple-ben nem is beszelve.

Na de most megyunk, nyakunkba vesszuk meg a Thamelt kicsit, vegyulunk. :) Szivunk meg be egy kis szmogot es nagyvarosi hangulatot, mielott megyunk megpihenni es megtisztulni Pokharaba, amit annyira istenit mindenki, hogy mar alig varom. Szerdan megyunk, egyik nemolyregi nepali haverunk a szallon mar intezi is nekunk a jegyet... :) Itt mindenki elintez mindig mindent. ASAP. :)

1 megjegyzés:

hooker írta...

Nagyon örülök hogy,minden proglémamentesen zajlik jól érzitek magatokat,abba hihetetlen különleges környezetben.
Számunkra a képek lenyügözőek
Szabival minden nap kövessük a fejleményeket nagyon, vigyázzatok magatokra puszi apa, Szabolcs,Judith.